Index \ Nieuws \ Kansenfestival tegen BZSV \ Reacties
Kansenfestival tegen BZSV

Na de schrijnende oefenwedstrijd van twee weken geleden tegen Victoria en de galavoorstelling van vorige week in de kwartfinale van de beker stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Mark Wessels heeft in de dagen voor de wedstrijd zijn telefoon bijna versleten met het rondbellen om een waardige selectie op de been te kunnen brengen. Het regende namelijk weer afmeldingen. Ivo moest aanschouwen hoe Twente vergat te winnen in Eindhoven, Ruud werd opgepiept om op wintersport te gaan, Niels viel geblesseerd af, Barry was op hoogtestage, Peter was nog klusjesman, Paulus en Krampioen waren nog steeds niet inzetbaar en Job moest met zijn vriendin, potentiele vriendin, een kennis de middenstand in Arnhem ondersteunen.

Met in het achterhoofd de opkomst bij de trainingen en de foto’s die diep in nacht van vrijdag op zaterdag nog in de whatsappgroep werden geplaatst werd de opstelling gemaakt. De vaste bezoekers van de training werden beloond met een basisplaats. Voor Bernd werd een uitzondering gemaakt, ondanks zijn aanwezigheid op de trainingen besloot het technisch hart dat dit wapen nog even achter de hand zou worden gehouden.

Vaak wordt er tijdens de bespreking door v/d Einde gehamerd op een scherp begin maar afgelopen zaterdag waren het vooral de mensen binnen de technische staf die met hun hoofd niet bij de wedstrijd waren. De aftrap moest zelfs nog even worden uitgesteld wegens de afwezigheid van assistent scheidsrechter Robert die nog aan de buis gekluisterd in de kantine zat. Nadat een enorme gaysprint hem van de kantine naar het veld had gebracht kon de wedstrijd beginnen. Fanboy Tom was helemaal niet weg te slaan bij de verrichtingen van Sven Kramer en kwam pas ruim na het begin van de wedstrijd aanzetten. Mark was wel aanwezig in en om de dug-out maar was louter bezig met het radioverslag van de OS en medicijnman Issa was helemaal niet aanwezig.

Ondanks dat de tegenstander zich versterkt had met een vijftal A-spelers bleek al snel dat we de bovenliggende partij waren. Het onreglementair tegenhouden van doorgebroken Tom Berkers was de opmaat voor de openingstreffer. De toegekende vrijetrap werd door Tom hard richting keeper geschoten. Deze wist de bal nog te keren maar Jelmer was er als de kippen bij om het leder achter de doelman te schieten. Na de openingstreffer werden er volop kansen gecreëerd en werden de toeschouwers getrakteerd op een masterclass kansen missen met in de hoofdrollen Johnie, Bryan en Niek. De uitstekend spelende Ronald Westerik liet op aangeven van Tom nog even zien hoe je een bal rustig in het doel legt zodat we met een comfortabele 2-0 voorsprong aan de thee konden gaan.

Tijdens de thee ontstak Het Einde een positieve speech en deelde hij zijn wisselplannen met de aanwezigen. Stephan en Bernd kwamen in het veld voor Niek en Bryan die het wisselbeleid begripvol accepteerden.

Na rust gooide Tom de wedstrijd definitief in het slot na uitstekend voorbereidend werk van Koen. Johnie liet even later zien dat zijn vertrouwen niet was aangetast na de kolderieke missers uit de eerste helft en schoot een strafschop onberispelijk binnen. Stephan toonde nog even dat hij goed had opgelet tijdens de masterclass van de eerste helft en liet zien dat hij het missen ook al behoorlijk onder de knie heeft. Wel stelde hij all time topscorer Roy Bergsma nog in staat om te scoren. Tussendoor mocht BZSV ook nog twee doelpunten maken maar verder lieten we het niet komen. Raymond werd in staat gesteld om de negentig minuten vol te maken maar stak daar zelf een stokje voor door tien minuten rust te pakken na een goed geplaatste overtreding.

Volgende week mogen we op bezoek bij Lochem, de wedstrijd begint om 15.00 uur en er zijn nog kaarten.