Index \ Nieuws \ ZaterdagElftal bereikt beker finale! \ Reacties
ZaterdagElftal bereikt beker finale!
Het zaterdagteam heeft zich woensdagavond geplaatst voor de bekerfinale na een 2-1 overwinning op Enter Vooruit 6. Het team van technisch brein Martijn van de Einde kwam in de eerste helft achter maar wist voor rust, middels kopdoelpunten van Niek Haafkes en Job Janssen, de stand om te draaien. De tweede helft bleef in Enter doelpuntloos waarna het zaterdagteam zich mag opmaken voor de finale.

Martijn van de Einde was net op tijd terug van een persoonlijke trainingsstage in Portugal om zijn mannen te leiden tijdens de halve finale in Enter. Het team van Enter speelt weliswaar een klasse lager dan het zaterdagteam maar werd in die klasse, eerder dit seizoen, met ruime voorsprong kampioen. In de loop van de wedstrijd bleek ook wel dat het team grote problemen had met een naderende nederlaag.

Het zaterdagteam begon uitstekend aan de wedstrijd en in de eerste minuut kreeg het al een mogelijkheid nadat Deniz Sogut zich langs zijn tegenstander wist te frommelen. Het overwicht van Twenthe bleef maar grote kansen leverde het niet op. Een van de spaarzame uitvallen van Enter leverde wel een doelpunt op. De rechtsbuiten van de dwarsliggers nam het leder op fantastische wijze op de pantoffel en deze vloog, achter Wouter Bekhuis in het doel. Het doelpunt veranderde weinig aan het spelbeeld van de wedstrijd. Even later kreeg het zaterdagelftal de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te laten noteren maar Deniz Sogut reageerde verkrampt op de enorme kopkans die hem werd geboden. Niek Haafkes liet daarna zien hoe je zo’n kans promoveert tot doelpunt. Hij kopte een uitgemeten voorzet van Ivo Roetgerink feilloos in het doel. Job Janssen zorgde er enkele minuten later voor rust voor dat er geruststellend aan de thee kon worden begonnen. Job kopte de bal hard via de onderkant van de lat in het doel. De zesde man gaf het teken aan de scheids dat de bal de lijn was gepasseerd en het doelpunt werd goedgekeurd.

Na rust bleef Twenthe op de helft van Enter voetballen en de verdediging, onder aanvoering van John Westerik en Job Janssen, bleef vakkundig overeind. Het zaterdagteam bleef aanvallend voetbal spelen maar het vizier stond niet echt scherp wat betreft de afwerking. Vooral Jelmer van Wissing had een enorme kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar hij schoot het leder huizenhoog over het doel. Zo bleef het, voor het talrijk aanwezige publiek, billenknijpen bij de sporadische uitvallen van Enter. Echt grote kansen leverde het echter niet meer op zodat het zaterdagteam zich opgelucht klaar kan gaan maken voor de finale.

Bron: vvtwenthe.nl