Index \ Nieuws \ Herstel in Eschede! \ Reacties
Herstel in Eschede!

Afgelopen zaterdag waren wij onderdeel van de eerste echte degradatiewedstrijd in onze klasse. Na het blamerende optreden tegen Enter hadden we slechts één team onder ons op de ranglijst, namelijk Enschedese boys.  Dit team was zaterdagmiddag in Enschede de tegenstander van ons. Tijdens het presenteren van de opstelling liet de hoofdtrainer direct merken dat niemand dit seizoen verzekerd is van een basisplek. De man van de wedstrijd van vorige week, Fabian, zag zijn goede prestaties van vorige week namelijk beloond worden met een plek op de bank. Ook Edwin, de enige speler die in deze competitie voor ons elftal het net had gevonden, moest naast de technische staf plaatsnemen. De grootste verrassing in de opstelling was de positie van Niek. Hij werd linksback geposteerd om de opbouw soepeler te laten verlopen. Aan de reactie van Niek te zien was hij uitermate enthousiast met deze vinding.

De wedstrijd begon op dezelfde manier als de wedstrijd tegen Enter, we hadden veel kansen maar het duurde een tijdje tot we het net konden vinden. Goed doorjagen van Roy op de Enschedese defensie leverde balbezit op en Roy bracht Jeroen in stelling om de 0-1 aan te tekenen. Door de harde les van vorige week en door het niveau van de tegenstander waren we nu wel in staat om door te drukken. Dankzij een enorme versnelling van Gewe kwam hij alleen voor de sluitpost van de boys te staan en deze werd volkomen kansloos gelaten, 0-2. Niet veel later omspeelde Jeroen listig de buitenspelval en stelde hij Roy in staat om te scoren, 0-3. Opvallend is dat Roy hiermee al zijn derde doelpunt van het seizoen liet aantekenen (beker + competitie). Dit is, zo vroeg in het seizoen, toch al een behoorlijk aantal voor iemand die tot voor kort René van Rijswijk-achtige  percentages scoorde wat betreft het maken van doelpunten. Voor de thee kwamen de boys nog terug in de wedstrijd doordat een vermeende overtreding van Raymond werd bestraft met een penalty. Na de 1-3 kwamen we direct op 1-4 doordat Bryan een bal, die de Enschedese keeper moest loslaten, in de kruising knalde.

Voor rust werd ook nog iets anders duidelijk. Jeroen is dit seizoen niet alleen van plan om de meeste doelpunten te scoren, ook heeft hij het oog laten vallen op de assistsbokaal. Jeroen heeft goed in de gaten dat je deze op twee manieren kunt winnen. Als eerste kun je met assists strooien en met twee assists voor rust deed hij dat uitstekend.  Vervolgens kun je de concurrentie op afstand houden door potentiële assists van medespelers zo af te werken dat er geen doelpunten ontstaan. Ook dit lukte voor rust uitstekend.
Tijdens de thee liet Martijn weer blijken dat zijn wegen ondoorgrondelijk zijn. De uitstekend spelende Ronnie mocht een plaatsje op de bank zoeken. Ook Raymond, die de Enschedese spits uitstekend onder controle had, mocht in de kleedkamer achterblijven. Het getuigt dan ook van klasse dat Edwin de tweede helft liet zien dat de Enschedese spits een behoorlijke bal kon trappen en dat het optreden van Raymond in de eerste helft dus uitstekend was.   Tijdens de rust liet moest Martijn zijn gezag ook nog even laten gelden ten opzichte van Martin. Sommige jongens hebben een strakke hand nodig en dit had Martijn goed in de gaten.
Na rust zakte het niveau van de partij een stuk. Via Jeroen scoorden we nog een keer en ook de Boys wisten het net nog één keer te vinden.  De eerste drie punten zijn dus binnen en vergeleken met de wedstrijd van vorige week maken we grote stappen.

MotM: Niek Hulshof
(er werden door sommigen vraagtekens gezet bij de MotM van vorige week. De MotM wordt bepaald door de technische staf en de wepmeester die het verslag schrijft. Martijn, Mark, Mark, John en David hebben een stem die 1x weegt en die van de wepmeester 6x. De speler die na deze weging de meeste punten heeft wordt MotM. Verdere discussie is zinloos)