Index \ Nieuws \ Zaterdagelftal uitgeschakelt in de beker! \ Reacties
Zaterdagelftal uitgeschakelt in de beker!

Het zaterdagelftal is uitgeschakelt in de beker. In een slechte maar spannende wedstrijd ging Achilles na penalty's er uiteindelijk met de winst vandoor. Twenthe begon goed en had in het begin via Fabian Plat een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam ook Achilles beter in de wedstrijd , maar ook zij wisten hun mogelijkheden niet te benutten. Beide teams gingen daardoor rusten met een 0 - 0 stand.

Peter van Welbergen kwam na de pauze niet meer terug in het veld, hij was vervangen door Roy Bergsma. De 2 helft was een kleine 10 minuten bezig toen Roy Bergsma een goede kans kreeg om de score te openen, Guus Lummen had hem goed vrij gespeelt maar dankzij een goede redding van de keeper bleef het 0 - 0. Ook Achilles had goede mogelijkheden om een goal te maken, onder andere omdat ze een indirecte vrije trap hadden in de 16 meter. Martijn van de Einde schoot de bal iets te hard terug op Marco de Ruig waardoor deze niet anders kon dan de bal met de handen te pakken. Het schot van Achilles ging vlak naast de paal het veld uit.

Na een goede 25 minuten spelen kwam de eerste goal er dan toch. Martijn van de Einde schoot de vanuit achteren richting de keeper. Guus Lummen wist de bal te onderscheppen, en nadat hij de keeper had uitgespeelt wist hij knap de 1 - 0 binnen te schieten. In het vervolg van de wedstrijd werden Fabian Plat en Ruud Wessels gewisselt voor respectievelijk Raymond ten Kate en Bernd Waanders. Twenthe wist met hard werken de voorsprong tot goed 10 minuten voor tijd vast te houden.

Toen sloeg het noodlot toe, de scheidsrechter liet doorspelen na buitenspel van Achilles, Bernd Waanders ging de doorgebroken speler achterna en maakte op de rand van 16 een (domme) overtreding waardoor de scheidsrechter naar de stip wees. Penalty. Marco de Ruig zat er dicht bij maar helaas ging de bal de goal in. 1 - 1. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoort en daardoor moesten er door beide teams penalty's worden genomen.

Nadat Guus Lummen, Ivo Hulshof, Mark Wessels en 3 spelers van Achilles hadden raak geschoten, was de beurt aan Edwin Morsink. Hij schoot de bal door het midden waardoor de keeper van Achilles de bal wist te pakken, daarna was het aan een speler van Achilles om de penalty binnen te schieten maar ook hij faalde vanaf 11 meter. De stand was weer gelijk. Roy Bergsma had de eer om de laatste penalty binnen te schieten, en dat deed hij ook. Helaas schoot ook de speler van Achilles binnen. Na deze 5 penalty's werd Marco de Ruig aangewezen om de 6e penalty te nemen, het schot was slecht, zacht en door het midden maar wonder boven wonder ging hij wel de goal in! Ook de speler van Achilles faalde niet. De 7e penalty werd genomen door Martijn van de Einde en hij schoot de bal hard op de lat, Achilles faalde wederom niet en daardoor gingen zij er met de overwinning vandoor.